Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
5
sep '10

BIS

Idag var det dags att testa utställningsformen såhär en vecka innan det är dags för SKK utställning i Sofiero nästa vecka.

Vi åkte till Marks Brukshundsklubb för att träna och försöka försvara vårt BIS från förra året.

Termometern stod på 1.5 grad när vi satte och oss i bilen och rullade hemifrån. Grannarnas bilar hade is på rutorna så kanske var det årets första frostnatt. Det var rejält kallt när vi kom på plats och kånkade in våra prylar. Det var lite meckigt att jobbigt att ställa upp tältet med kalla fingrar men till slut stod hela palatset på plats och hundarna låg i buren.

Dags för ett par timmars väntande och vi fick frysa en stund innan solen orkade över trädtopparna. Vips blev helt plötsligt ruskigt varmt i stället och man kunde njuta en stund. Tittade på de övriga utställarna och kunde konstatera att alla inte är i närheten av så noggranna med sin utställningsträning som vi är.

Efter att ha titta på våra kennelkompisar i valp- och unghundsklass och konstaterat att dom lyssnat på ringträningen som hållits på Flathult var det så äntligen dags för oss. Gjorde som vanligt entré och när jag ställde upp oss hörde jag tre personer i kör från domartältet “HERRE GUD VILKEN VACKER HUND!”. Det i kombination med att vi var enda hane gjorde mig rätt säker på att vi skulle bli bästa hane. 🙂
Och visst blev det så.

Sen fick vi möte Betty (Flatterhaft Heart Beats) i kampen om BIR och BIM. Även om Betty är en jättegullig tik med härligt temperament var det kanske inte en helt rättvis kamp idag. Betty blev BIM och Neo blev BIR.

Sen blev det till att vänta igen med det tog inte allt för lång tid innan det blev gruppfinal. Totalt var vi fyra hundar som skulle göra upp och domaren tyckte att Neo var den bästa i gruppen så vi vart klara för BIS-finalen.

Sen gick resten av utställningen ganska kvickt. Det i kombination med trevliga tältgrannar gjorde att tiden gick fort.

När det väl var dags för BIS-final visade sig att sju hundar tagit sig dit. Efter en stunds granskning och ett par varv runt i ringen stod det klart att snyggaste hund var en Flatcoated Retriever. Yes, vi hade försvarat vår BIS-titel från 2009.

Så det blev en rolig och framgångsrik ringträning denna söndag. 🙂