Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
25
feb '12

BIS i Sätila

Idag var vi iväg på årets första utställning. Det vad hög tid att damma av utställningskunskaperna inför årets utställningar. Det var ju ett tag sedan vi var i ringen och visade upp oss så det kändes som det behövdes en lite statuskontroll. Dessutom tränar vi ju upp en ny handler i familjen också så detta var en perfekt utställning ur många aspekter.

Vi hade många hundar för oss i ringen så vi hängde inte direkt på låset denna gång. När dessutom utställningen ligger 25 minuters biltur hemifrån blev det till och med lite sovmorgon innan det bar av mot Strömmaskolan i Sätila för en dag i ridhuset där.

Vi började med att titta på kompisen Anna som ställde ut sin Pinscher i annan ring innan vi började väntan på vår tur i ringen. Det blev en stunds väntan men det var ju massa trevliga kennelkompisar där så vi hade kul under tiden.

När det väl var dags att för våran tur i ringen kunde alla lätt konstatera att Neo minsann var på hugget och visste precis vad som förväntades av honom. Så för matte, som var handler för dagen, var det bara att haka på. För ovanlighetens skull vara det många flattar med på inofficiell utställning så det blev extra bra träning när dom fick möta 2 andra hanar i vuxenklassen. Domherren hade, i vårt tycke, mycket bra smak och tyckte mycket bra om Neo som vann inte bara klassen utan också slog tiken och blev BIR av bara farten. Mycket fin kritik fick vi också.

Sen blev det en lång väntan tills gruppfinalen skulle gå i våran ring. Men vi fick utmärkt sällskap av Anna och Marie Elebring så tiden gick relativt kvickt. Vi fick också se en ruskigt fin och härlig goldentik som blev BIR och såg ut att kunna bli tufft motstånd i BIG.

Till slut blev det så dags för BIG och alla grupp 8 hundarna gjorde entré. Efter att ha tackat av ras efter ras stod det till slut fyra hundar kvar i ringen, däribland en Flatcoated Retriever. Efter ett par nya varv i ringen kunde vi konstatera att domaren verkligen fallit för Neo och han blev BIG och fick mycket beröm av domaren.

Så nu började “the waiting game” igen men eftersom vår ring varit sist klar var det denna gång en kort väntan innan det drog ihop sig för BIS-finalerna. Först var det veteraner och valpar men så till slut var det dags för vår tur. Återigen var det bara att konstatera att Neo var på hugget och att han blir mer och mer laddad ju längre han får vara med och leka. Även om vi är partiska var det bara en hund som verkligen visade grym ustrålning och attityd i ringen och det var Neo. Dessutom med en mycket duktig handler. Domaren tackade efter en stunds inspektion av alla utan fyra hundar och vi var fortfarande kvar. Han placerade fyran och trean. Kvar stod en Flat och en Sheltie som skickades ut på en ny vända runt ringen och efter ett varv räckte domare fram den röda rosetten till Neo och matte. 🙂

Vi fick jättemycket beröm och gratulationer. En riktigt kul och givande dag så vi vände hemåt från Sätila trötta men mycket belåtna och en rejäl hög med priser i baksätet.