Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
24
okt '10

BIS-3 i Mjölby

Foto : Karin Hedin ( karin@movie-star.se)

Idag var vi i Mjölby för SSRKs utställning där. Detta har ju varit en bra plats tidigare för både oss och kenneln. Dessutom har vi ju ställt tidigare för denna domaren och fick då uppfattningen att han nog gillade Neo så vi tänkte att vi skulle testa om så var fallet.

Tidig uppgång blev det som vanligt och trots riktigt ruskigt väder var vi framme en lite stund innan klockan slog 08. Snabbt in med burar och hundar, sen var det bara att börja vänta på lite action. Tiden gick fort då vi var i gott sällskap.

Till slut var det dags för oss. Championklassen var denna dag tre hundar stor. Neos som ibland kan vara lite loj när man skall springa första varven i klassen var idag vråltänd och rusade iväg som skjuten ur en kanon när vi skulle springa. Husse fick ta i rejält för att hinna med. Sen fortsatte uppvisningen då han var rejält showig och pigg på att visa upp sig. Så långt kändes allt perfekt och det var snart dags för konkurrensklassen.  Väl där fick vi motionera oss igen innan domaren tog en titt och förnyad kläm på hundarna. När han gjort lite omplaceringar visade det sig att vi stod först när vi skickades ut på en ny motionsrunda, vet inte hur många varv vi sprang men många var det innan domaren till slut placerade oss som nummer ett i klassen. Eftersom det inte var några veteraner med blev det bästa hane final direkt. Även nu blev det till att springa en hel del innan domare plockade ut de fem han ville placera. När det var gjort var vi fortfarande kvar och dessutom placerade längst fram i ledet innan vi skickades ut på nytt motionspass. Efter en stunds springande stannade han oss och vi förblev placerade längst fram och blev därmed bästa hane för dagen.

Placeringen var oväntat men otroligt kul. Nu blev det till att sätta sig och ladda om inför den stundande BIR/BIM-utmaningen.

När det väl var dags för BIR var vi taggade som tusan för att försöka bryta BIM-förbannelsen. Vi fick springa och springa och springa vilket ju inte är helt fel för Neos som tycker det är underbart att kuta. Efter ett stort antal varv överräckte domaren till slut en röd och gul rosett till oss. Äntligen fick vi bli BIR på officiell utställning. 🙂

Efter BIR/BIM fick vi tävla även i kennelns uppfödaregrupp. Som enda startande grupp var segern given och vi belönades också med ett HP och fick därmed tävla vidare med den.

När väl finalerna började var vår första uppgift just finalen för uppfödargrupperna. Detta gick som en dans och vi blev BIS-grupp. Kul kul kul!

Sen blev det till att vänta ytterligare en liten stund innan det blev dags för BIS-finalen. Fem raser var representerade så vi var ju garanterade placering men vi ville ju mer än bara placera oss. Det blev en snabb final och domaren hade snart bestämt sig och när speakern annonserade femman och fyran stod vi fortfarande kvar. Men sen utropades flatten som tredje-placerad. Så häftigt att få vara med i finalen och bli placerad så bra.

Vi är supernöjda och glada med dagen.

Stort tack för alla gratulationer på plats, i gästbok, på Facebook, på mail och på SMS.

Och stort tack för sällskapet till er som var där. Alltid kul att träffa er.

Och så måste vi ju gratulera Frida och Zlatan till ert Championat. Som ni har jobbat för detta. Stort grattis!!!

Grattis också till Marita och Ria för finfint resultat och såklart till Karin, Alexandra och Cleo för superhäftigt resultat för den gamla damen. Snyggt jobbat!

Grattis också till Anneli för BIS uppfödargrupp. Häftigt häftigt och tack för att vi fick vara med.