Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
27
aug '11

BIR i Backamo

Lördagen spenderades på Västra Kennelklubbens första sommarutställning på många år. Den gick av stapeln på den gamla militäranläggningen Backamo inte långt från Ljungskile.

Som tur var hade vi startat i bra tid så vi kom fram innan köerna till parkeringen blev löjligt långa. Dessutom fick vi kanonfin plats för vårt tält vilket verkligen kom att behövas under dagen. Det var rejält molnigt även om färgen på molnen inte var hotfulla på något sätt. Men en stund efter bedömningen i ringen börjat började det mörkna rejält och regnet drog in över oss. Åskan mullrade hotfullt men som tur var på långt avstånd från oss.

Regnandet hade lungat sig hyffsat tills det var dags för Torkel att göra entré i öppenklassen. Han tycker förvisso detta med utställning är rätt trist men han är så jäkla fin nu så vi ville prova att ställa honom i alla fall. Han visade sig hyffsat idag även om svansen som vanligt inte är glad i ringen. Det räckte dock till en fjärde plats (utan CK) i den tio hundar stora klassen så vi blev jätteglada.

Sen var det dags för Neo med för dagen ny handler i form av matte. 🙂
Klassen var 2 hundar stor och motståndet kom från kenneln i form av Floyd och denna gång var det våran tur att vinna klassen.

Efter att ha sett Ewas Diesel ta hem veteranklassen var det så dags för Neo och matte att springa in i “bästa hane”-finalen. Efter att domaren gått igenom alla deltagare och tackat av alla utan 4 var Neo fortfarande kvar i ringen. Sen flyttade domaren fram Neo och Floyd till plats 1 och 2 för att sedan skicka runt dom i ringen. Han gick direkt och ställde sig vid “pristavlorna” och sträckte fram handen till Marie och placerade därmed Neo som dagens snyggaste Flat-hane.

Därefter satt vi och tittade på när tikarna gjorde upp och till slut hade Bittans Yaga blivit utsedd till dagens snyggaste Flat-tik och blev därmed Neos motståndare i BIR-kampen. Det syntes tydligt att det vara en lite äldre hane och en ung tik som möttes, kanske var det också det som gjorde att Neo denna gång tog hem BIR.

Efter BIR/BIM var det dags för oss att ställa kennels uppfödargrupp där Torkel fick vara med idag. Neo passade inte riktigt ihop med de andra hundarna i typ så han fick spara energin till gruppfinalen istället. Vår grupp (som var ensam) fick HP och gick vidare till finalerna där vi sedan räckte till BIS-4.

Efter lång väntan i allt sämre väder var det till slut finaldags. Domaren som dömde grupp 8 gillade tydligen inte retrievers alls utan kastade omgående ut alla dessa och behöll bara spaniels. Lite trist men så kan det gå ibland.

Men en suverän dag blev det trots uselt väder i goda vänners lag.