Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

tor
4
sep '14

B-prov i Koberg

Idag var det dags för Neo att göra sin första B-provsstart tillsammans med husse på provet i Koberg.

Det visade sig var ett utmanande prov med en del svårigheter.

Först transport till landmarkeringarna som Neo plockade utan bekymmer. Sen transport tillbaka mot starten där skott och kast gick på en nej-apport.
Sen lång transport ner mot vattnet. När vi var nästan framme gick ett skott ut mot vattnet och nere vid strandkanten skulle vi skicka på en dirigering ut på vattnet där det låg en vitfågel.
Även detta löste Neo utan problem vilket är rätt häftigt med tanke på att detta inte är nåt vi tränat på.
När det var klart blev det en ny transport till vattenmarkeringarna. Dessa tog han utan några som helst problem.
Sen blev det lång transport tillbaka mot nej-apporten som skulle hämtas. Inga problem med denna heller och sedan fortsatte vi transporten förbi starten för att komma till söket.
Här fick vi stora problem. Han fastnade i början av sökområdet och först efter mycket jobb och tjat gick han ut. Väl ute på fältet jobbade han på fint. Men efter i stort sett varje inleverering var det trögt att få ut honom igen. Trots det fick vi in 5 vilt och gjorde ett i domarens tycke godtagbart sök.
Den totala jobbinsatsen belönades med ett tredje pris tack var det knapphändiga sökjobbet och ett rent bedrövligt fotgående.

Vi är dock glada att Neo löste de uppgifter som kanske egentligen är lite för svårt för honom. Men ett riktigt kul och utmanande prov var det. Vi har lärt oss nåt nytt och laddar om för nya utmaningar.