Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

mån
30
jun '08

Anlagsprov Viltspår

IMG_3970

Idag hade vi stämt träff med Berth borte i Bollebygdsskogarna där han hade lagt två viltspår åt oss. Vi hade äntligen bestämt oss för att göra anlagsproven på Torkel och Neo och ville självklart få Berths syn på hur våra killar spårar.

Vi började spåra med Torkel och han spårade fint.

Han genade lite i ett par vinklar och gick vid sidan om spåret vid ett tillfälle på ett ställe där det blåste rejält. Vi fick också en fin störning mot slutet av spåret där en annan hund gick rakt över vårat spår. Torkel reste ragg och skällde lite när han passerade stället där den andra hunden korsat men fortsatte med sitt spårande och avslutade spåret med att gå rakt på klöven. Spåret tog oss 18 minuter att klara av.

Sedan var det dags för Neo att ge sig iväg.

Han hade svårt att komma igång efter uppstampet men efter lite snurrade hittade han spåret, plöjde ner nosen och satte iväg i spåret. Han spårade lugnt och fint, klarade vinklarna bra (sneddade lite i en) och hade inga större problem någonstans. Även han gick rakt på klöven och gick spåret på 17 minuter.

Berth tyckte att dom spårade fint båda två och gav båda två godkänt. Så nu är det bara att börja träna för öppenklassen. 🙂

Dessa två dagarna har varit minsta sagt framgångsrika så idag har vi firat rejält. Skumpa till husse&matte och god mat till både oss och killarna. 🙂

IMG_3637

IMG_3640