Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
30
nov '13

Adventsutställning

Idag har vi varit på den årliga adventsutställningen som FRK Västra anordnar. I år var det ridhuset i Tvååker som var skådeplatsen och uppslutning var väl att betrakta som enorm. Lika mycket flattar som på de riktigt stora officiella utställningarna. Riktigt kul även om det var ruggigt kallt under dagen.

Devil

För våran del var det Devil och Neo som skulle visa upp sig och dom gick i olika ringar och sådeles också för olika domare. För Devil var det Inger Karlsson och för Neo var det Annica Wehinger Redlund. Först ut blev Devil och han skötte sig så otroligt bra och visade upp sig på bästa tänkbara sätt. Det räckte långt och han charmade domare såpass väl att han vann juniorklassen med ett HP och var därmed kvalificerad för att tävla i finalen bäst hane senare och därmed också träffa den andra domaren Annica Wehinger Redlund.

För Neo blev det idag en andra plats i klassen då domare upplevde honom lite för välgödd, 1/2 kilo för mycket som hon uttryckte det.

När det väl var dags att göra upp om bästa hane fick det därför bli handlerbyte för Neo som fick ha husse i kopplet. Men han är ju en så lätt hund att ställa ut så det gick gallant, men tyvärr blev vi raskt avtackade med hänvisning till det där halva kilot. Kvar för oss var därmed Devil och matte. Efter att domare tackat av hundar och bara hade fyra stycken kvar att placera stod Devil minsann kvar. Sen blev det till att springa för de kvarvarande ekipagen och som dom fick springa. Efter åtskilliga varv stod alla hundarna placerade och först i raden stod Devil!!! Våran lilla juniorparvel klappade på stort och blev bästa hane för första gången!
Domare var så förtjust att hon kunde tänka sig att med sig honom hem! 🙂

Vår tävlingsdag avslutades till slut med att göra upp om BIR och BIM och Devil fick möta en championtik som idag blev för svår att slå men BIM för vår lilla junior är helt underbart, magiskt och kul!