Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

tor
13
sep '07

Kantarellkurs (Lektion 4)

kantarellNu har vi “tagit examen” i kantarellsök.

Vi började lektionen med att “värma upp” hundarna genom att göra repetition av några övningar vi kört på de andra lektionerna. När detta var klart skulle vi göra vårat slutprov. Detta bestod av att leta upp 3 gömda kantareller i ett område.

Torkel sökte av området i ett ruskigt tempo så husse fick kämpa för att hänga med . Torkel hittade sin första kantarell längst bort i sökområdet. När vi hittat denna sökte vi tillbaka mot startpunkten och hittade då ganska snart de andra 2 gömda svamparna så vi vart klara långt före alla andra.

Efter en stund kom så Neo och matte tillbaka efter lyckad svampjakt. Neo fick kämpa lite mer denna gång men lyckades också han slutföra söket.

När alla kursdeltagare hade gjort klart sina sök satte vi oss ner och fikade en stund. Under fikat fick vi diplom och vi pratade igenom kursen och våra reflektioner.

Sammantaget var detta en rolig kurs och ett kul sätt att aktivera sig tillsammans med sin hund. Det skall bli spännande att se hur detta funkar på riktigt ute i svampskogen.