Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
8
nov '09

MH-test

Idag har vi varit ute på äventyr igen. Idag var vi på Kinds BK (som ligger strax efter Svenljunga på väg mot Tranemo). Idag skulle vi nämnligen göra MH-test.

Vi hade fått en tid för Neo men blivit lovade att dom skulle prova att klämma in även Torkel. När vi hade 5 minuter kvar tills vi var framme fick vi ett telefonsamtal från brukshundsklubben där dom sa att vi fått plats för båda killarna.

Så direkt när vi kom fram satte vi igång. Marie började med Neo och det gick kanonbra. Han uppförde sig i stort precis som förväntat. Lite bättre till och med. Vi hade nog trott att han skulle bli lite räddare för spökena men det var ingen fara alls.

Sen var det dags för yrvädret. Började kanon med en rymning direkt ur bilen och så fortsatte i stort sett hela provet. Han var både högt och lågt. Passade t.ex. på att ta en liten simtur efter han tyckte att han var klar med jaktmomentet. Även Torkels resultat var i stort som förväntat. Han reagerade på spökena och skällde på dom men sen när han väl var lös gick han fram och slickade det ena spöket på handen för att sen sätta av i full karriär rätt ner i närmaste traktordike för ett jyttjebad. Att det finns en del lydnadsträning kvar där syntes med all önskvärd tydlighet idag.

Som summerat kan man väl säga att Neos resultat stämde rätt bra överens med statistken för rasen. Vet inte riktigt vad Torkel är för ras egentligen men hans resultat skiljer sig en hel del från rasen i övrigt verkar det som.

Resultaten finns att beskåda i menyn till vänster.