Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

tor
6
sep '12

3:e pris i Nybörjarklass

Idag har matte och Neo gått på jaktprov i Stättared. Startnummer 9 blev det så det fanns gott om tid att kolla hur provet var upplagt.

Tyvärr blev det lite knas under provets gång då det blivit missuppfattning om sjön där vattenmarkeringen skulle utföras. Visade sig att det var fiskevatten och det tydligen sålts fiskekort för dagen och då ville ägaren få bort oss från vattnet. Inte för att vi sen såg röken av en enda av alla de viktiga fiskarna som skulle besöka sjön.
Detta gjorde i alla fall att alla hundar var tvungna att göra vattenarbetet direkt. Lite knasigt att gå direkt på vattnet för att sen gå tillbaka till bilen igen men men vad gör man inte för konsten. 🙂
För Neos del gick vattnet bra även om han fick lite bekymmer med andra apporten men med lite dirigeringshjälp kom fågeln in.

När det väl var Neos tur gick landmarkeringarna lätt och smidigt. Sen blev det rask förflyttning till söket. Han gjorde ett bra sökarbete och levererade in viltet fint.

Totalt sett blev det ett fint arbete som belönades med ett tredje pris eftersom det var för rörigt runt fötterna.
Men en stor skillnad var det mot förra jaktprovet så nu samlar vi nya krafter för att försöka fixa till ett bättre pris på nästa prov.