Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
28
okt '12

3 var siffran för dagen

Idag har vi varit på utställning i Mjölby. SSRK bjöd upp till dans. Får vår del blev det lite nytt i och med att vi fick det lilla ridhuset helt för oss själva med 2 ringar för bara flattarna. Det som var skönt med det var att det var betydligt tystare än det brukar vara men det var också ordentligt mycket kallare när vi kom dit på morgonen. Som tur var steg temperaturen allt eftersom dagen gick.

Idag startade vi med både Torkel och Neo. Dessutom skulle dom gå i olika ringar och för olika domare. Lite konstigt upplägg men så kan det ju bli ibland. Matte ställde Neo och husse tog hand om Torkel.

Kändes spännande att framför allt ställa Torkel igen för att dels se om han visade några spår av hältan som ställde till det för oss i somras och dels för att det en 18 hundar stor öppenklass vi skulle starta i. All eventuell oro för att Torkel inte skulle tycka det var kul eller sakna energi för utställningen släppte direkt, han for runt i ringen som skjuten ur en överladdad kanon. Något spår av hälta syntes inte heller utan han drog på runt i ringen hur fint som helst. När han dessutom skötte sig utmärkt vid uppställandet kändes det riktigt gött när vi fick ett excellent och man blev lite spänd på hur han skulle stå sig i konkurrensen. När domaren så började sålla hundarna var vi kvar och fick springa nya varv. När väl dammet lagt sig stod vi placerade som nummer 3 med att CK i handen. Riktigt kul att få kvitto på att busen håller måttet.

Även för Neo blev det en tredje plats för dagen. Både han och matte skötte sig utmärkt i ringen men ibland är det bara så att domaren inte riktigt har rätt. 🙂

I bästa hane blev det såklart respass för båda hundarna.

Ännu en utställning i Mjölby var därmed till ända och det är bara att ladda om och komma tillbaka i februari.