Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
16
sep '12

2:a pris i Nybörjarklass

Idag var det dags för höstens andra jaktprov. Denna gång var platsen i skogarna runt Hjo och domaren var Morten Kjelland. Samling klockan 08.00 och med 2.5 timmes resa blev det tidig avfärd hemifrån speciellt som vi hade fått startnummer två och alltså skulle starta tidigt.

Provet var upplagt med en inledande enkelmarkering på land, ett sök (inklusive ett riktat skick), två enkelmarkeringar på vatten och avslutades med en till markering på land. Det var en hel del förflyttningar mellan de olika startplatserna så det ställdes en del krav på fotgåendet.

Första landmarkeringen satt klockrent. Neo sprang rakt på den, plockade upp, vände hem och gjorde en klockren avlämning så det blev en perfekt start på provet. Under förflyttningen mot söket sköt skytten in i sökområdet och fortsatte sedan till sökets startpunkt. Efter en kort information om sökområdet var det bara att skicka. Neo sökte fint och svepte direkt in kaninen och sen flöt söket på med bra fart. Enda störningen var att han blev lite störd av publiken som stod ganska nära sökområdet vid ett skick men även det löste sig. Även det riktade skicket funkade fint och han gick ut i anvisad riktning.

Efter söket var det så dags för vattenarbetet. Både markeringarna hämtades snabbt och fint. Sen var det bara att fortsätta till den sista och avslutande landmarkeringen. Även denna hämtades snabbt och smidigt.

Domaren tyckte att han skött jobbet bra men önskade bättre fotgående och lovade ett mycket bra pris men att han var tvungen att överlägga med sig själv om vilket det skulle bli.

Sen blev det en lång dags väntan till prisutdelningen. Som tur var hade vi trevligt sällskap och tittade på andra startande i både elitklass och nybörjarklass. Dessutom visade det sig att det fanns två geocacher i närheten så det blev lite sånt lekande också. 🙂

Domaren Morten Kjelland var en mycket trevlig bekantskap som varmt kan rekommenderas. Med en mycket lugn, saklig och avslappnad stil gjorde han provet till en behaglig upplevelse för såväl startande som åskådare.

När prisutdelning till slut drog igång delades först nollorna ut och sedan 3:e priserna. Neo fick inget av dessa. När sedan 2:orna delades ut ropades Neos startnummer upp och vi fick ett nytt och bättre pris än vid förra starten. 🙂

Det blev en lång dag men det var det värt med både finfint pris på provstarten och några loggade geocacher. Snacka om att förena nytta med nöje. 🙂